”Tapiossa vaikutetaan siihen, miten metsien käyttö kehittyy” – Sara Turunen kertoo urastaan Tapiossa

18.10.2023

Filosofian maisteri Sara Turunen aloitti Tapion metsänhoitotiimissä asiantuntijana elokuussa 2020.

Sara opiskeli kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon Ruotsissa, ja ympäristö- ja luonnonvarojen maisterintutkinnon Reykjavikissa Islannissa. Valmistumisen jälkeen Sara teki pari vuotta kiertotalouteen liittyvää tutkimusta Suomen ympäristökeskuksella, ja siirtyi sieltä tekemään Koneen säätiön apurahatutkimusta metsien käytön ilmastovaikutuksista.

”Apurahatutkimuksen myötä kiinnostuin metsien käytöstä”, Sara kertoo.

Sara on ollut Tapiossa töissä vähän yli kolme vuotta. Kuvassa hän on tekemässä asiakkaalle metsän- ja luonnonhoidon laadunarviointia.

Tieteellinen tutkimus oli kiinnostavaa, mutta Sara halusi tehdä jotain käytännönläheisempää. Ystävä vinkkasi, että Tapiossa saattaisi olla paikka vapaana, joten Sara oli yhteydessä suoraan metsänhoitotiimin vetäjään.

”Kiinnostuin Tapiosta, koska täällä aidosti vaikutetaan siihen, kuinka metsiä käytännössä hoidetaan ja miten metsien käyttö kehittyy”, hän sanoo.

Sara aloitti Tapiossa ensin osa-aikaisena asiantuntijana, ja jatkoi samalla apurahatutkimustaan.

”Tein ensin lähinnä avustavia tehtäviä, eikä minulla ollut suuria vastuita. Se oli hyvä tapa tottua talon toimintaan”, Sara kertoo.

Nopeasti Sara sai kuitenkin enemmän vastuuta, ja myös projektipäällikön tehtäviä. Lopulta Sara siirtyi täysipäiväiseen asiantuntijatyöhön. Samalla titteli tarkentui asiantuntijasta kestävyysasiantuntijaksi, ja tiimi vaihtui metsänhoitotiimistä luontotiimiin.

”Halusin työskennellä enemmän luonnon monimuotoisuuteen ja luonnonhoitoon liittyvien teemojen parissa, joten hyppäsin luontotiimiin”, hän kertoo.

Sara pitää siitä, että Tapiossa pääsee tapaamaan monenlaisia erilaisia asiakkaita.

”Asiakastyö on tosi mielenkiintoista, ja projektit hyvin erilaisia. Voin myös itse vaikuttaa omaan tekemiseeni myymällä uusia projekteja”, hän kertoo.

Saran mukaan projektiluontoisuus on yksi työn vahvuuksia, mutta toisaalta työn syklisyys on työntekijän kannalta raskasta.

”Tapiolaiset ovat ahkeria työntekijöitä, ja konsultin työ on kiireistä. Silti ihmiset ovat ystävällisiä toisilleen, ja Tapiossa on hyvä henki”, Sara kertoo.

Saran työtehtäviä

 • Selvitysten ja raporttien kirjoittaminen
 • Kansallisen metsästrategian biodiversiteettiverkoston sihteerin tehtävät
 • Biotalous.fi-sivuston toimittaja
 • Esiintyminen erilaisissa tilaisuuksissa, seminaareissa ja webinaareissa
 • Asiakasrajapinnassa työskentely ja myyntityö
 • Projektipäällikön tehtävät, esim. Pölymetsä-, Hiilijemma– ja HardRock-hankkeet
 • jne.
 • Sara Turunen
 • Kestävyysasiantuntija
 • sara.turunen(at)tapio.fi
 • +358 29 432 6090

Kiinnostuitko Tapiosta? Hae meille töihin!